Категория: Полезни съвети за изграждане на системи за видеонаблюдение

Инсталирай сам видеонаблюдение

Ролята на видеонаблюдението все повече засилва значението си в нашия бит. Смятаното доскоро за скъпо и недосегаемо удоволствие да наблюдаваш дома си, офиса или магазина си, навлиза все по-масово в обикновения живот. Намаляващите цени на компонентите за видеонаблюдение, възможен лесен монтаж от неспециалисти, ни доведе до мисълта да направим по-достъпно използването на тази техника в живота ни, като Ви покажем начините да монтирате сами система за видеонаблюдение. Наблюдението на паркомястото през нощта, на служителите в офиса и магазина, на хората, които сеопитват да ни навредят, неоспоримо предизвиква ефект на по-голяма сигурност, ефективност от работата и повече спокойствие в напрегнатите дни. Още »

4 съвета за изграждане на видеонаблюдение в магазин

Ще повдигнем темата за изграждане на система за видеонаблюдение в хранителен магазин с идеята да помогнем на хората които са изправени пред тази стъпка, а не знаят какво да предприемат.

Още »

Системи за видеонаблюдение – правила за разпознаване на обекти

Една изключително голяма част от хората занимаващи се с проектиране и изграждане на системи за видеонаблюдение, изпитват сериозни затруднения, когато възложителя постави изискване за разпознаване на лица, наличие на движение или номер на автомобил в определена критична точка от обекта. Основната причина е не само липсата на достатъчно опит и познания относно техническите средства за видеонаблюдение, но и липсата на информация по темата като цяло. Още »

Ръководство за проектиране и изграждане на система за видеонаблюдение

Представяме на посетителите на Видеонаблюдение.eu един кратък наръчник за реализирането на изгодна и качествена система за видеонаблюдение която да използвате във Вашия бизнес, дом, магазин, ресторант или където на ви е нужно видеонаблюдение. Това ръководство съдържа информация която ще Ви помогне при проектирането на вашата система за видеонаблюдение, при избирането на продуктите и компонентите за видеонаблюдение който най-добре отговарят на Вашите изисквания за система за видеонаблюдение. Още »

Какво е варифокален обектив

Варифокални обективи в сферата на видеонаблюдението са тези обективи на които може да се променя фокусното разстояние. Те предлагат по-голяма гъвкавост когато е необходимо изображението от сцената на заснемане да се приближи или отдалечи. Чрез варифокалните камери за видеонаблюдение може да се избира кадъра на наблюдение. С по прости думи варифокалният обектив действа на принципът на оптичното приближаване и чрез него може да се прави по фина настройка на нужната сцена за видеонаблюдение. Още »

Как да изберем монитори за видеонаблюдение

монитор за видеонаблюдение

монитор за видеонаблюдение

Винаги за изграждане на добра система за видеонаблюдение е задължително да се избере и  добър монитор за видеонаблюдение, който служи да наблюдавате качествено какво се случва пред камерите за видеонаблюдение. В зависимост от системата за видеонаблюдение и това колко камери за видеонаблюдение са монтирани се избира подходящ монитор за наблюдение, който се подбира според  размера и резолюцията му. Още »


Warning: include_once(/home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/stopexit/lib/ClientController.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/wp-content/themes/BlueElements/footer.php on line 36

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/stopexit/lib/ClientController.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php52/pear') in /home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/wp-content/themes/BlueElements/footer.php on line 36

Fatal error: Class 'StopexitClientController' not found in /home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/wp-content/themes/BlueElements/footer.php on line 38