Категория: Камери за видеонаблюдение

Охрана на автомобилен паркинг

От доста време при нас постъпват запитвания от хора чиито автомобили редовно са подложени на вандализъм докато стоят паркирани на паркинга пред блока в който живеят. В повечето случаи хората търсят евтино решение и са готови да дадат между 200 и 400 лв за една камера с която да могат да запишат хулигана който чупи колата им. Тъй като в повечето случай това се случва през нощта, с досегашните камери за видеонаблюдение доста трудно можеше да се различи какво става около автомобила, ако камерата не е монтирана в близките 20м. Тъй като повечето хора желаят да си монтират такава камера на балкона който в повечето случаи е над 50м от мястото където паркират колата си ние от Видеонаблюдение ЕУ винаги обяснявахме, че ако си закупят коя да е камера няма да получат желания ефект. Решението до момента беше доста скъпо и трудно за монтаж и настройка и използване професионално видеонаблюдение с камери от висок ценови клас.

Още »

Как да си направим скрита камера

На всеки се налага понякога да направи видео запис, но без знанието на околните. В този случай е необходима скрита камера. Скритите камера на пазара са доста разнообразни като решения, като се започне от камери скрити в часовници, химикалки, очила и се стигне до датчици за пожароизвестяване и охрана … а дори и в какви ли не други предмети.

Скрито видеонаблюдение може да се реализира по много начини, като за целта са нужни няколко основни неща който са:  камера позволяваща запис, устройство върху което да се записва и кутия която да скрие и замаскира тези две устройство (или поне само камерата).  По долу ще видите една интересна идея за лесен и бърз начин да се направи скрита камера с която да запишете някого.

Още »

Тест на мини спортна екшън камера VU-115P

Най-после на пазара се появи наследникът на най-популярният спортен комплект за видеонаблюдение и запис – спортната камера VU-115. Новото устройство се нарича VU-115P и основните разлики които на пръв поглед се виждат са новият олекотен пластмасов корпус и външният „фейслифт“ от страна на бутоните за работа с камерата. Нека да припомним, че този модел камера може да се използва почти навсякъде където е необходимо видеонаблюдение или запис на видео за малък период от време. Работи на батерия и съхранява направените записи върху стандартна microSD карта с памет. Още »

Видео – Тест на Sony Effio

Както писахме преди известно време Sony анонсира новият си DSP чип наречен EFFIO, който позволява постигането на  резолюция от 650 телевизионни линии. Както се очакваше водещите производители на камери за видеонаблюдение веднага започнаха да го внедряват в своите моделни гами. В тази статия ще ви представим няколко видео теста на една такава камера. Съвсем скоро потребителите на Видеонаблюдение EU ще могат да намерят в сайта новите продукти със Sony Effio в нашият сайт.

Още »

Какво представлява IP видеонаблюдението

Мрежовите IP камери за видеонаблюдение са в употреба вече повече от 5 години. Първоначално мрежовите камери намериха употреба като уеб камери в Интернет (от там идва и другото им наименование Интернет Камери). Те станаха много популярни за наблюдение на забележителности и туристически атракции. Способността им да се свързват в мрежа и да използват FTP технологията за пренос на изображения към уеб сайтове ги правят идеални за такива приложения.

Още »

Куполни камери за видеонаблюдение

Куполните камери за видеонаблюдение основно са предназначени за вътрешен таванен монтаж, но също така на пазара са налични и куполни камери който могат да бъдат монтирани и отвън. Още »


Warning: include_once(/home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/stopexit/lib/ClientController.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/wp-content/themes/BlueElements/footer.php on line 36

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/stopexit/lib/ClientController.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php52/pear') in /home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/wp-content/themes/BlueElements/footer.php on line 36

Fatal error: Class 'StopexitClientController' not found in /home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/wp-content/themes/BlueElements/footer.php on line 38