Как да предпазим домът си от крадци по време на отпуската

Rate this post

Много хора използват лятото за да си вземат отпуска и да отдъхнат от работата с която са свързани цялата година. Разбира се всеки от тях си прави една хубава ваканция на море на планина или на друго спокойно място където да може да се наслади на своята дълго чакана годишна почивка. Замислете се как ще реагират тези хора ако при завръщане от почивка заварят вратата разбита, а най-ценните им вещи изнесени от собственият им дом.

От МВР съобщават за увеличаване взломовете през отпускарския сезон. С напредването на електронната и ключарска техника става все по-скъпо и сложно да се купи и монтира ефективна защита на дома. Но този проблем не е за пренебрегване и затова трябва да се вземат допълнителни мерки за защитата на вашият дом и имущество.
По магазините могат да се намерят и различни по вид устройства за противодействие на евентуално влизане с взлом в собствеността ви.

Вратата и ключалка – Първо ниво за осигуряване на защита

Специалистите са единодушни, че най-елементарната, но в същото време и най-ефективна защита е да смените стария патрон със секретен. Задължително трябва да се сдобиете и със защита, която пази патрона от силов натиск и се отваря със специален магнит.
За по-голяма сигурност, специалистите препоръчват да комбинирате новия патрон с врата, направена изцяло от метал. Напълно неприемливо е използването на касовите брави според специалистите по сигурност – при тях заобикалянето на защитата им трае не повече от 10 минути. В повечето случаи хората купуват и сейфове за съхранение на част от ценните вещи. Това наистина би помогнало до някъде, но представете си 42″ плазмен телевизор скрит в сейф?

Система за видеонаблюдение и охрана – Второ ниво за осигуряване на защита

Всяка година нараства броят на хората, които поставят в жилищата си алармени системи и камери за видеонаблюдение. Това се отчита от столични продавачи в специализираните магазини видеонаблюдение и системи за сигурност. Алармените системи работят с датчици които се инсталират на определени места в жилището с цел да сигнализират ако засекат неканени гости. Тези датчици могат да бъдат жични и безжични. Защита на дома изградена с датчиците които се инсталират без кабели е доста ефективна, защото при проникване с взлом нито един от датчиците не може да бъде изолиран умишлено чрез прекъсване на линията към него. Допълнителна екстра на такава система за сигурност позволява да следни онлайн за нарушители и да ви “информира” дори на мобилния 3G телефон, обясняват експерти.

камери за домашно видеонаблюдение

система за домашно видеонаблюдение

Системите за видеонаблюдение се поставят обикновено в коридорите на домовете. Те са най-високата стъпка за осигуряване на сигурност и спокойствие за Вас когато сте на почивка. Разбира се такава система за наблюдение сама по себе си не гарантира най-високата сигурност на вашият дом. Тя трябва задължително да се комбинира поне с едно от изброените вече охранителни мерки. Най-голяма сигурност ще получите ако инвестирате пари и се снабдите с всички от споменатите до тук охранителни средства. Най-евтиният вариант за система за видеонаблюдение започва от 300 лв. с все монтажа който включва една камера от нисък клас която да включите към домашният компютър. Следователно компютърът не трябва да се изключва докато отсъствате от домът си. Най-евтиният вариант винаги крие много недостатъци затова специалистите съветват да потърсите фирма разполагаща с професионалисти в областта на видеонаблюдение която да монтира камерите за видеонаблюдение. Цената на домашна система за видеонаблюдение може да достигне и до 3000 лв.  в зависимост от периметъра на охраняваната площ и броя на камерите. Експертите съветват когато става въпрос за осигуряване на сигурност във вашето имущество да не гледате единствено цената, а възможностите на системата за охрана.

Много хора вече слагат камери за видеонаблюдение и в дворовете си – мярка, препоръчвана от специалисти по охрана. Чрез тях можете да наблюдавате какво се случва във ваше отсъствие у дома ви дори през нощта когато е тъмно. Помагат различни Интернет приложения и отново мобилният телефон. Връзката в мрежата позволява също така да изключвате и включвате определени камери от разстояние. Според екстрите плащате различни по цена пакети услуги.

Много фирми, които се занимават с охрана на собствеността, предлагат и т. нар. периметрова охрана. Тя е във вид на инфрачервени лъчи. Те се преплитат и при докосване на движещ се обект до тях, свързват се с алармената система, а оттам с действащия по съответния обект СОТ (гледали сте криминалета, нали?). Инфрачервената периметрова охрана минава в професионалните среди за един от най-добрите елементи на домашната защитна система. Причината е, че на практика тя не може да бъде обезоръжена от крадците. Разбира се тази охранителна мярка е най-скъпо струваща от всички, но с най-голяма гаранция за собственика на имота(стига крадците да не кацнат с хеликоптер)

Като извод ще обърнем отново към специалистите по охрана за съвет. Те казват, че в днешните времена човек трябва да инвестира в охранителни мерки (било то врати, ключалки, аларми, видеонаблюдение) както във собственото си здраве. Когато е студено човек облича дебели дрехи за да не пусне грипът да влезне – същото е и със вратите, ключалките и ключовете. При системата за видеонаблюдение човек инвестира в собствените си очи, слепотата е страшна само защото покрива в мрак обкръжаващия свят и най-големият проблем за вашият дом когато не сте вкъщи.

Вие можете да добавите коментар към съществуващата публикация.

Добавете коментар


Warning: include_once(/home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/stopexit/lib/ClientController.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/wp-content/themes/BlueElements/footer.php on line 36

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/stopexit/lib/ClientController.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php52/pear') in /home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/wp-content/themes/BlueElements/footer.php on line 36

Fatal error: Class 'StopexitClientController' not found in /home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/wp-content/themes/BlueElements/footer.php on line 38