Как да си направим скрита камера

Как да си направим скрита камера
5 (100%) 2 votes

На всеки се налага понякога да направи видео запис, но без знанието на околните. В този случай е необходима скрита камера. Скритите камера на пазара са доста разнообразни като решения, като се започне от камери скрити в часовници, химикалки, очила и се стигне до датчици за пожароизвестяване и охрана … а дори и в какви ли не други предмети.

Скрито видеонаблюдение може да се реализира по много начини, като за целта са нужни няколко основни неща който са:  камера позволяваща запис, устройство върху което да се записва и кутия която да скрие и замаскира тези две устройство (или поне само камерата).  По долу ще видите една интересна идея за лесен и бърз начин да се направи скрита камера с която да запишете някого.

Как да си направим скрита камера

Как да си направим скрита камера - лесно и бързо решение

В случая за камера и видеорекордер е използван един мобилен телефон, а за кутия осигуряваща тайно заснемане се използва картонена кутия от сок. Разбира се това не е единственият лесен начин за направа на скрити камери, а също в много ситуации може да се окаже, че не е дори и най-ефективният. Тази простичка идея може да се приложи доста успешно в много случаи, само единственото нещо което трябва да направите е да обмислите ситуацията в която ще използвате скритата камера. След като обмислите добре ситуацията и предметите с които разполагате тогава лесно ще можете да откриете място за скриване на камера. Единственото условие което трябва да спазвате когато обмисляте скриването на камерата е предметът който използвате за скриване да не буди подозрение в участниците в записа.
За камера и видеорекордер също може да се използват уеб камери свързани към компютър, обикновени фото-апарати или камери който разбира се малко по трудно се скриват. Ако имате възможност да използвате компютър при записването лесно можете да разглобите една уеб-камера и да я скриете на подходящо място, а дори можете да я скриете и в кутията на самият компютър. В този случай трябва да внимавате и за още нещо – кабелът до компютърът трябва също да бъде добре прикрит и ако камерата има индикация да я прикриете или изолирате.
Ако пък нямате време да се занимавате или търсите по професионално решение можете да си купите от готовите скрити камери които предлагаме в нашият магазин. Най-удачното решение е скрита камера в ключодържател (дистанционно за автомобил) VU-104X. В него си има вграден видеорекордер с памет 4 GB и батерия даващи възможност за непрекъснат запис до 3 часа. Записите могат да се гледат и прехвърлят на всеки компютър през USB порт и всичко това на доста приемлива цена.

Вие можете да добавите коментар към съществуващата публикация.

2 коментара към “Как да си направим скрита камера”

  1. Доставка на хранителни стоки по домовете каза:

    Здравейте и от мен. Поздрави за хубавата статия- отдавна не бях чел нещо хубаво по темата. Продължавайте в същия дух :))

  2. Видеонаблюдение каза:

    Този коментар не отговаря на политиката ни за коментари, но все пак благодарим за поздравленията. Пожелаваме Ви успех

Добавете коментар


Warning: include_once(/home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/stopexit/lib/ClientController.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/wp-content/themes/BlueElements/footer.php on line 36

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/stopexit/lib/ClientController.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php52/pear') in /home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/wp-content/themes/BlueElements/footer.php on line 36

Fatal error: Class 'StopexitClientController' not found in /home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/wp-content/themes/BlueElements/footer.php on line 38