Как да изберем монитори за видеонаблюдение

Как да изберем монитори за видеонаблюдение
4 (80%) 1 vote
монитор за видеонаблюдение

монитор за видеонаблюдение

Винаги за изграждане на добра система за видеонаблюдение е задължително да се избере и  добър монитор за видеонаблюдение, който служи да наблюдавате качествено какво се случва пред камерите за видеонаблюдение. В зависимост от системата за видеонаблюдение и това колко камери за видеонаблюдение са монтирани се избира подходящ монитор за наблюдение, който се подбира според  размера и резолюцията му.

Най-често използваните системи за видеонаблюдение с 4 до 8 камери са в състояние да използват по-малък монитор, но когато към системата има повече от 8 камери за видеонаблюдение (16-32) трябва да се увеличи размера и резолюцията на монитора, за предпочитане до 1920 x 1080 и контрастно съотношение най-малко 1000:1. Това е така защото при преглед на всички камери едновременно трябва да се раздели монитора на отделни екрани за всяка камера и да е в състояние да се вижда детайлно изображение. Затова колкото повече камери за видеонаблюдение има в една система толкова по хубав и по голям монитор за видеонаблюдение трябва да се избере за да може ако има 32 различни изображения когато погледнете да виждате качествена картина. Повечето DVR устройства както и софтуерите за видеонаблюдение имат вградени мултиплексори за разделяне на монитора на отделни екрани за всяка камера което помага при изграждането на системи за видеонаблюдение и намалява цената на цялостната система като намалява броя на мониторите до 1 за всички камери вместо по 1 монитор за видеонаблюдение за всяка камера.

Резолюция и контраст не са единствените съображения при избора на монитор в системите за видеонаблюдение. Ето някои допълнителни стъпки които трябва да се направите за да намерите правилният монитор за вашата система за видеонаблюдение:

Стъпка 1

Убедете се, че монитора е защитен от влага и вода (IP  защита) ако той ще бъде изложен на влага.

Стъпка 2

Помислете за монитор, който е устойчив на щети и силни удари, ако вашата система за видеонаблюдение ще бъде използвана в район, известен с висока престъпност.

Стъпка 3

Помислете за голям монитор, ако една от целите на системата за видеонаблюдение е да възпре престъпната дейност в обекта охраняван от камерите. Така ще можете да забележите и наблюдавате действията на „престъпниците“ веднага след тяхната поява пред камерите за видеонаблюдение.

Стъпка 4

Убедете се, че мониторът има настройка на яркостта, ако в системата за видеонаблюдение имате камери които се използват на тъмно или за нощно снимане.

Стъпка 5

Убедете се, че мониторът е достатъчно голям, за да се виждат изображения от камерите за видеонаблюдение монтирани на по голямо разстояние от наблюдаваните обекти или пък са на голямо разстояние от центъра за наблюдение за да не се забавя реакцията при настъпило събитие.

Вие можете да добавите коментар към съществуващата публикация.

Добавете коментар


Warning: include_once(/home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/stopexit/lib/ClientController.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/wp-content/themes/BlueElements/footer.php on line 36

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/stopexit/lib/ClientController.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php52/pear') in /home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/wp-content/themes/BlueElements/footer.php on line 36

Fatal error: Class 'StopexitClientController' not found in /home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/wp-content/themes/BlueElements/footer.php on line 38