Предимства на видео балуните – пренос на видео сигнал по усукана двойка UTP

Предимства на видео балуните – пренос на видео сигнал по усукана двойка UTP
5 (100%) 3 votes

В тази статия ще разясним предимствата при използването на видео-балуните в изграждането на система за видеонаблюдение.  Първо накратко нека да обясним, че става въпрос за видео-преобразуватели които позволяват да се „пренесе“ видео сигнал по една усукана двойка от UTP кабел. 

Преноса на видео сигнал по UTP има очевидни предимства пред обикновените коаксиални кабели. 

Видео по UTP vs. Коаксиален кабел

Видео по UTP vs. Коаксиален кабел

 

  • Високо качество на предаването и по-дълги разстояния на предаване на видео сигнал

С помощта на напредналите технологии за обработка на видео сигнала, усуканата двойка-balun компенсира намаляване на честотата на видео сигнала  по UTP кабела и намаляване разликата на същата честота, така се получава запазване на яркостта и цветността в реално време на първоначалното изображение. Когато предаването на видеосигнал чрез балуни е на разстояние до 1000 м или повече, изображението на сигнала не се изкривява. Ако използвате реле начин предаването дистанция ще бъде повече. 

  • Удобно окабеляване и използване на висок процент на смаляване на снопа от кабели

При окабеляване по системата видео по UTP се избира една двойка от един UTP кабел за предаване на един видео сигнал (тоетст за предаване на една камера),  по този начин останалите 3 двойки може да се използват за предаване на видео, контрол, нисковолтово захранване или други сигнали,  за да подобри използването на скоростта на кабела. Междувременно, UTP предаване на видео сигнали е начин се избегнат неприятностите на окабеляването, следователно и намаляване на общата цена на проекта. 

  • Анти-шум защита

UTP кабела може да контролира намесата на общ шум от други източници намиращи се в близост до кабела, както и променлива нула(плаваща земя), така че предаването на сигнала е добро, дори при по-силна намеса на околната среда. Освен това не може да се получи crosstalk което е двойка кабел мисъл на двойки предават различни сигнали отделно по същото време 

  • Висока надеждност, опростена експлоатация

Предаване на видео сигнал през усукана двойка (UTP-кабел) се осъществява от видео балун-предавателя свързан към камерата и видео балун-приемник който е свързан с Видеорекордера или DVR платката. Тези усукана двойка кабел-предаване оборудване притежават следните предимства: малък размер, лесен за използване от професионалистите защото няма прекалено много работа при монтажа, времето за инсталирането и отстраняването на повреди  се намалява. стабилна и продължителна работа. 

принципна схема - видео по UTP

принципна схема - видео по UTP

 

  • Ниска цена, удобно подредени кабели

Използването на Twisted-pair кабел е по евтино.  За предаването на сигнал се използва кабел  CAT5 или CAT6 unshield, които се използва широко. Те могат да бъдат закупени лесно и цената им е по-евтина, отколкото на коаксиален кабел или оптично влакно. Това им предимство довежда до огромно удобство за при голям проект за система за видеонаблюдение. 

Този начин на предваване на видео сигнал е предпочитан от клиентите и се дължи на предимствата описани по-горе. Неговото развитие и тенденция е по-добро и инсталаторите които притежават по-добра предвидливост го използват винаги в техните системи за видеонаблюдение. Междувременно конкуренцията се littler от традиционните съоръжения, като например камери, DVR, коаксиален кабел. Така че това е първият избор на печалби веригата на дистрибутори и търговци на едро. 

Тези системи за видео пренос през UTP могат да бъдат продавани като аксесоар от камери, DVR, монитори. Някои дистрибутори ги продават с пускането им в комплекти от камери и DVR-и.  И някои производителят да обяви някои от нашите UTP модули в камери, DVR и така нататък.

Вие можете да добавите коментар към съществуващата публикация.

Добавете коментар


Warning: include_once(/home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/stopexit/lib/ClientController.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/wp-content/themes/BlueElements/footer.php on line 36

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/stopexit/lib/ClientController.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php52/pear') in /home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/wp-content/themes/BlueElements/footer.php on line 36

Fatal error: Class 'StopexitClientController' not found in /home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/wp-content/themes/BlueElements/footer.php on line 38