DVR платка или Видеорекордер

Rate this post

DVR платка или Видеорекордер е въпрос който от години „тормози“ специалистите работещи в областта на системите за видеонаблюдение и хората желаещи да внедрят такава система.

Имайки предвид колко много сте инвестирали във Вашият дом или бизнес, Вие като собственици трябва да полагате много добри грижи за Вашите инвестиции.

Най-лошото нещо, което може да се случи с тях е загубата на тези вещи чрез взлом. Изкусни крадци може за няколко минути да ви лишат от хиляди левове чрез кражба на ценности, уреди, продукти, както и пари от неподозиращ собственик. Лошото е че, някои дори може да заплашва да навреди физически собственика чрез отвличане или други престъпни намерения само и само за да могат крадците да си получат това което искат. А да се разчита на помощ от държавата в днешно време е като да се разчита на помощ от малко дете.

За да се предпазят от кражба в тези трудни времена клиентите ни прибягват до системи за сигурност които инсталират в дома или в офиса си. Тези системи за сигурност може да не са толкова сигурни, примерно традиционните ограда, куче, или пък да бъдат с по висока сигурност като използване на жива охрана или високи технологии, като например алармени системи и датчици за движение.

Един от най-надеждните високо технологични  системи за сигурност и охрана е видеонаблюдението на дома, офиса, предприятието, хотела, магазина и т.н. Тази система за видеонаблюдение позволява собственика да наблюдава всичко каквото се случва в близост до камерата която е монтирана на охраняваното място. Изображенията се предават на набор от монитори в неговия дом или офис, където той може да гледа какво се случва в безопасност.

На пазара се предлагат монитори които са специално направени за системи за видеонаблюдение, но много нашите клиенти избират да използват своите компютри с монитори или телевизори, като монитор за видеонаблюдение. За да се реализира тази функционалност компютъра с мониторът да се превърнат в монитор за видеонаблюдение трябва да се използва DVR карта, или цифрова видео рекордер карта. Това е устройство, което се монтира в персоналните компютри и преобразува изображенията постъпващи от камерите в цифрови сигнали  които са лесни за възпроизвеждане от PC монитор. Или вместо DVR платка може да се включи в цифров видеорекордер, който може да бъде свързан към нормален телевизор.

За тези които желаят да инсталират в домът или офисът си цифрово записващо устройство, те трябва да направят избор между закупуването на самостоятелен DVR (видеорекордер) или PC-базирани DVR системи за видеонаблюдение. Видеорекодрерът прилича донякъде DVD плеър като той записа и съхранява видео сигналите от свързаните в системата за видеонаблюдение камери във вграден в твърдия диск който се закупува отделно в зависимост от нужната продължителност на записа.

В днешно време най-често за DVR-и се използват PC-базирани системи. Те стават все по-популярни, отколкото готовите видеорекордери защото PC-базираните DVR-и имат възможност за разширяване на способностите си което е огромно предимство. Това означава, че човек може да започнете с малък брой канали ( примерно 8 канална система за видеонаблюдение ). След това когато се увеличат местата които трябва да се наблюдават от системата за видеонаблюдение ( което винаги се случва няколко месеца след инсталирането на видеонаблюдение ) той има възможност да добави още камери за видеонаблюдение и така да разшири компютърно базираната DVR система чрез поставяне повече канали. Някои PC-базирани DVR системи за видеонаблюдение след около 6 месеца се увеличават с около четидо шестдесет канала – това са много камери.

Видеорекодерите обикновено са ограничени до броя на каналите, които са заложени при изработването на самото устройство. Така ако клиентът се нуждае от допълване на системата за видеонаблюдение с повече камери то тогава той трябва да купи нов видеорекордер с възможност за повече канали.

На пазара има голямо разнообразие от DVR карти, но при избор на DVR платка трябва да се внимава защото от нея се определя работоспособността на системата за видеонаблюдение. При изборът на видео рекордер също трябва много да се внимава защото има DVR – и  които са лошо качество и които показват видеоклиповете с понижено качество картината. Освен това такива видео рекордери работят с бавни скорости на запис и преглед в реално време, напълно ненадеждни способности за отдалечен контрол, както и много ограничен капацитет за монтиране на допълнителни хард дискове нужни за съхраняване на видеоклиповете заснети от камерите за видеонаблюдение. В действителност като се избере грешен вариант било за DVR платка или видео рекордер се получава много разочароваща ситуация особено когато човек трябва да разчита на тази система за видеонаблюдение да усигури сигурността която му е нужна.

Вие можете да добавите коментар към съществуващата публикация.

Добавете коментар


Warning: include_once(/home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/stopexit/lib/ClientController.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/wp-content/themes/BlueElements/footer.php on line 36

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/stopexit/lib/ClientController.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php52/pear') in /home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/wp-content/themes/BlueElements/footer.php on line 36

Fatal error: Class 'StopexitClientController' not found in /home/kassaba2/public_html/videonabliudenie-blog/wp-content/themes/BlueElements/footer.php on line 38